About

s.1977 Muurola, Rovaniemen mlk

“Maalauksessa on kyllä oleellista että voin siihen jossain välissä eksyä. Etten heti tiedä tarkkaan miten ja minne sen kanssa ollaan menossa. Siellä on tiettyjä valintoja mukana, suunnitelmia ja toiveita. Siellä on piirustusta, kangasta, maalinesteitä ja värejä, joiden kanssa kulkee muistoja ja viitteitä menneisiin aikoihin.

Luonnollisissa aineissa minua kiehtoo niiden elämä ja muutos, nopea tai hidas. Siinä on samaa kun jos kävelyllä kuulee tuulessa kahisevat heinät, tai työhuoneelle palatessa näkee hiekkaiset tassunjäljet lattialla.”


b.1977 Muurola, Rural Municipality of Rovaniemi

“It’s essential that I can lose my way at some point when I paint. That I don’t immediately know where I’m going with the painting or how I should proceed. There are some certain choices involved, plans and hopes, of course. There’s drawing, a canvas, paint and colours, which are associated with memories and references to the past.

I’m fascinated by natural materials because of the life in them and the way they change, either quickly or slowly. They remind me of taking a walk and listening the grass move in the breeze, or returning to the studio and seeing sandy paw prints on the floor. “